Groep 7

Groep 7

(nieuw) Operatie Boomfeestdag woensdag 14-03-2018:

Op woensdag 14 maart gaan de kinderen samen met groep 6 heel veel bomen planten bij De Hoogte, het bos bij Heiligerlee en later vlakbij De Wilgenborg, Blauwestad. De kinderen worden om 8.30 uur op school verwacht en worden even later met een bus naar de verschillende locaties gebracht. De kinderen worden ook weer terug gebracht met de bus.

Het volgende is belangrijk om te weten!

  • De woensdag duurt langer dan normaal, in plaats van 12.15 uur zijn de kinderen weer terug om 14.15 uur.
  • Verder moeten de kinderen warm gekleed zijn (het kan buiten koud zijn).
  • Zorg voor een extra plastic zakje met eventueel extra schone schoenen, anders wordt de bus vies. Uiteraard worden laarzen of stevige schoenen aangeraden, omdat er aarde op kan komen.
  • Mocht het regenen dan wordt er aangeraden om regenkleding mee te nemen.
  • Neem een eigen lunchpakket mee, eten en drinken kan dan tussen de middag.

De kinderen worden na de vakantie voorbereid op Operatie Boomfeestdag en er komt zelfs een bekende artiest optreden. Wie er gaat optreden is voor nu nog een verrassing....

 

 (nieuw) Musical donderdag 22-2-2018:

Nog 1 nachtje slapen en dan is het zover, de musical VRIJ van groep 7!

De musical begint om 19.30 uur, de kinderen worden om 19.00 uur op school verwacht.

Om u alvast een klein beetje een idee te geven waar de musical over gaat lichten we hier vast een tipje van de sluier op:

De grootste boeven van de eeuw, J. F. Volleder en Robina Hoed zijn gesignaleerd in Winschoten, vlakbij o.b.s. De Kleine Dollard. Iedereen heeft het erover op Schitter en Feestboek en er wordt over geappt. Groep 7 trekt zich er echter niks van aan, zij gaan gewoon de musical opvieren. Maar waar blijft juf Tooske……? Ze is veel en veel te laat! Als er wordt rondgebeld komt groep 7 erachter dat juf Tooske op het politiebureau zit. Ze is betrapt terwijl ze op het schuurtje van de buren zat. Mét een heel duur horloge in haar handen… Erg vreemd allemaal! Meester Ramon weet zeker dat het een misverstand moet zijn en hij loopt dan ook voorop naar het politiebureau. 

Rolverdeling:

juf Tooske:

Noa

dhr. Van Drungelen:

Frank

meester Ramon:

Senn

mevrouw Rumenzo

Nora

directeur Joe:

Mert

Smeer:

Yusra

Charida:

Kaheila

Smoor:

Naima

Damian:

Thomas

Mollowietsjie:

Femie

Lois:

Noëlle

Sprung:

Youp

Quinten:

Richard

Robina Hoed:

Tessa

hoofdcommisaris Patrick:

Sergio

Jantje:

Mellanie

Juffrouw Till:

Milou

Tuckie:

Retaj

agent Siemersma:

Ferris

Rudolf Volleder:

Sem

agent Woelaarts:

Joran

 

 

 

(AANGEPASTE DATUM!) Toets geschiedenis verplaatst naar maandag 12-3-2018:

Maandag 12 februari hebben de kinderen de samenvatting van geschiedenis mee naar huis gekregen. De toets hiervan is nu op maandag 12 maart! (In een eerder bericht stond maandag 15 maart, dat klopte niet!)

  

Spreekbeurten en boekbesprekingen

De kinderen hebben 18-10 een papier meegekregen met tips voor het voorbereiden en houden van een boekbespreking en een papier met tips voor het voorbereiden en houden van spreekbeurt. Op dit papier hebben zij (als het goed is) de datum en/of het weeknummer genoteerd wanneer zij aan de beurt zijn. Mocht u dit hebben gemist en bent u nieuwsgierig wanneer uw kind aan de beurt is? Na de herfstvakantie hangt het overzicht in de klas.

 

Terug

Jachtlaan 21

9675 JA Winschoten

0597-416188

obsdekleinedollard@nullsooog.nl