Groep 3

Groep 3

Schoolontbijt:Donderdag 9 november a.s. doen we mee met het Nationaal Schoolontbijt. De kinderen van groep 3 gaan gewoon eerst naar de gym. Het is belangrijk dat zij thuis wel eerst ontbijten. Na de gym gaan wij lekker eten. De kinderen hoeven dan geen fruit mee te nemen.

Veters strikken: Er zijn nog veel kinderen in groep 3 die geen veters kunnen strikken. Wilt u dit thuis gaan oefenen, als uw kind dit nog niet kan? Bedankt!

Gym: De kinderen van groep 3 hebben elke maandagmiddag (het laatste uur) en donderdagmorgen (het eerste uur) gym. Op donderdag krijgen ze les van meester Lucas (de vakleerkracht), op maandag van de eigen juf. Bij mooi weer spelen we op maandag buiten. Voor de gymles hebben de kinderen gymkleding (b.v. broek en shirt) en gymschoenen nodig.

Thuisversie van Veilig Leren Lezen: De gegevens om in te kunnen loggen zijn inmiddels verstrekt. Als u uw mailadres voor dit programma nog niet doorgegeven heeft, wilt u dit dan doen a.u.b. De informatie is daarna te vinden op de site van Veilig Leren Lezen door Zwijsen (de uitgeverij). Als u de mail dan niet in uw lijst ziet, kijkt u dan even bij uw ongewenste berichten/ spam. De berichten kunnen door de firewall worden tegengehouden.

Met het verstrekte wachtwoord (door Zwijsen) kunt u inloggen en kunnen de kinderen lezen met Zoem!

Veilig leren lezen.

Kern 2 is woensdag 18 oktober afgerond. De kinderen hebben hun diploma en nieuwe kleurplaat van de letterboom meegekregen. Ook heeft elk kind een memory-spelletje mee. Dit is vast leuk om in de herfstvakantie een keer te spelen. De ouderbrief zal ik z.s.m. via de mail verzenden.

Verder is het voor de kinderen fijn, als ze op een tablet of computer spelen in de vakantie, dat ze een keer met "zoem" oefenen.

Maan, roos, vis kalender app.

Deze app is geschikt voor iPad en iPhone (gratis). Met deze kalender ontwikkelen kinderen besef van tijd. Zij kunnen zelf de voor hun belangrijke momenten invullen. Verder kan het kind elke dag een leerzaam spelletje doen.

Voorlezen.

Voorlezen verhoogt de taalontwikkeling, leesvaardigheid en zelfs algemene leerprestaties voor alle kinderen. Kinderen hebben er hun leven lang voordeel van! De boodschap is: lees voor en scoor!

Rekenen.

We zijn begonnen met het tweede blok, A2. Hier leren we de getallenlijn en het koppelen van getallen aan hoeveelheden, splitsen van hoeveelheden. Dit gaat van 0 t/m 20.

Terug

Jachtlaan 21

9675 JA Winschoten

0597 - 416188 (2 lijnen)

obsdekleinedollard@nullsooog.nl