Studiefonds Groningen

Studiefonds Groningen

Maandag 19 juni 2017

Studiefonds Groningen

Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs?  En ligt uw inkomen rond het minimum? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van het Studiefonds Groningen.   Het Studiefonds is er voor:

- scholieren in het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar. 

- leerlingen van 16 of 17 jaar die een MBO-beroeps opleidende leerweg volgen.

- MBO/HBO/WO-studenten ouder dan 30 jaar. 

Bekijk hier het filmpje over het Studiefonds: https://youtu.be/kFJTBOf-BfA  Voor meer informatie en voor een aanvraagformulier kunt u terecht bij het secretariaat van het Studiefonds van de provincie Groningen, 050 - 316 43 21 of studiefonds@provinciegroningen.nl. U vindt ook meer informatie op www.studiefondsgroningen.nl.  Heeft u moeite met lezen en schrijven? Bekijk dan hier het filmpje over het Taalhuis van de Stichting Lezen en Schrijven: https://youtu.be/kFJTBOf-BfA

Taalhuis 

Heeft u moeite met lezen en schrijven? Bekijk dan hier het filmpje over het Taalhuis van de Stichting Lezen en Schrijven: www.youtube.com/watch?v=LysHXoCJH 

In een Taalhuis staan vrijwilligers voor u klaar om te helpen bij lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Kortom, de dingen waar u in de dagelijkse praktijk misschien tegen aanloopt, zoals het gebruik van een OV-chipkaart, internetbankieren of het invullen van een formulier van het Studiefonds. 

In vrijwel iedere gemeente in de provincie Groningen is een Taalhuis te vinden. 

U belt met 0800 - 023 44 44. De gegevens komen dan terecht bij een Taalhuis bij u in de buurt. Een coördinator van een Taalhuis in de buurt neemt dan contact met u op. 

Laag inkomen? Het Studiefonds helpt.

Heeft u een laag inkomen en kunt u de (reis)kosten voor uw opleiding of de opleiding van uw kind niet betalen? Dan kan het Studiefonds misschien helpen. 

Voor wie?

- Scholieren in het MBO en het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar kunnen tot 50% reiskostenvergoeding krijgen. 

- Leerlingen van 16 of 17 jaar die een MBO-opleiding volgen kunnen een bijdrage in de studiekosten van  maximaal 350 euro krijgen.

- MBO/HBO/WO-studenten ouder dan 30 jaar kunnen tot 50% van de reiskosten en maximaal de helft van de studiekosten vergoed krijgen. 

Het is dus de moeite waard om uit te zoeken of u ook in aanmerking komt voor een bijdrage.

Het Studiefonds is van de Groninger gemeenten en de provincie Groningen. Neemt u gerust contact met ons op: www.studiefondsgroningen.nl, 050 - 316 43 21 of studiefonds@provinciegroningen.nl.

 

Berichten Facebook

Laag inkomen en kinderen op de middelbare school?  Heeft u kinderen onder de 18 jaar op het VMBO/HAVO/VWO en heeft u een minimuminkomen? Dan maakt u kans op een vergoeding van de helft van de reiskosten van uw kind. Kijk op www.studiefondsgroningen.nl of bel met het Studiefonds (provincie Groningen): 050 - 316 43 21.  

Bent u 30+ met een minimuminkomen en volgt u een studie aan het MBO/HBO/WO?  Dan maakt u kans op een vergoeding van 50% van de reis- en studiekosten van het Studiefonds Groningen. Kijk op www.studiefondsgroningen.nl of met het Studiefonds (provincie Groningen): 050 - 316 43 21.  

Heeft u een laag inkomen en (binnenkort) kinderen op de middelbare school? Het Studiefonds Groningen helpt. https://youtu.be/kFJTBOf-BfA  

Bent u 30+ met een minimuminkomen en volgt u een studie aan het MBO/HBO/WO? Het Studiefonds Groningen helpt. https://youtu.be/kFJTBOf-BfA

Heeft u moeite met lezen en schrijven? Ga dan naar het Taalhuis van de Stichting Lezen en Schrijven:

Leesweergave. Druk op Alt+Shift+A voor Help voor toegankelijkheid.

www.youtube.com/watch?v=LysHXoCJH

 

 

Terug

Jachtlaan 21

9675 JA Winschoten

0597-416188

obsdekleinedollard@nullsooog.nl